دانلود كتب و نرم افزار دارويي
بخش های اصلی سایت
لیست موضوعات سایت
لیست مطالب براساس بازدید
آمار بازدیدها ، آنلاین ها و ...
موارد مصرف: لوواستاتین در مبتلایان بهافزایش کلسترول خون که به درمان بارعایت رژیم غذایی پاسخ کافی نمیدهند وبرای کم کردن سرعت پیشرفتآترواسکلروز عروق کرونر در افرادی کهبیماری عروق کرونر دارند و غلظتکلسترول پلاسمای آنها بالا باشد، تجویزمیشود.
مکانیسم اثر: این دارو با مهار آنزیمHMG-CoA ردوکتاز، ساخته شدنکلسترول را مهار میکند. این عمل موجبمیشود که گیرندههای LDL در سطحسلولهای کبدی افزایش یافته و LDLبیشتری از خون برداشت کنند و نهایتمیزان LDL خون کاهش یابد.
فارماکوکینتیک: لوواستاتین پس ازهیدرولیز در دستگاه گوارش به شکل فعالدر میآید. کمتر از نیمی از این دارو از راهخوراکی جذب میشود و در گذر اول از کبدبهطور وسیع متابولیزه میگردد. قسمتعمده دارو از طریق صفرا و کمی هم ازطریق ادرار دفع میشود.
موارد منع مصرف: این دارو در بیماریفعال کبدی، و پورفیری نباید مصرف شود.
هشدارها: ۱ ـ قبل و در طول مصرف ایندارو، باید عملکرد کبد کنترل شود.
۲ ـ در صورت وجود سابقه بیماری کبدی،دارو با احتیاط فراوان مصرف شود.
۳ ـ در طول مدت مصرف و تا یک ماه بعد ازقطع مصرف این دارو، بیماران زن نبایدباردار شوند.
۴ ـ در صورتی که غلظت خونی کرآتینفسفوکیناز (CPK) شدید افزایش پیدا کند یادر صورت بروز میوپاتی در بیمار،مصرف دارو باید قطع شود.
عوارض جانبی: یبوست، نفخ، سردرد، تهوع،سوءهاضمه، درد شکم، اسهال، خستگی،بیخوابی، بثورات جلدی، رابدومیولیز،هپاتیت، افزایش غلظت کرآتین فسفوکینازو آنژیوادم از عوارض جانبی این داروهستند.
تداخلهای دارویی: این دارو اثر ضدانعقادی وارفارین را افزایش میدهد.مصرف همزمان این دارو باسیکلوسپورین موجب افزایش خطر بروزمیوپاتی میشود. مصرف همزمان ایندارو با اسید نیکوتینیک یا فیبراتها خطربروز عوارض جانبی (بخصوصرابدومیولیز) را افزایش میدهد.
نکات قابل توصیه: ۱ ـ بیمار باید آگاه باشدکه در طول مدت مصرف این دارو، بروزهر گونه درد عضلانی را به پزشک خوداطلاع دهد.
۲ ـ مصرف این دارو همراه با غذا (معمولاشام) اثربخشی بیشتری دارد.
مقدار مصرف: در شب اول درمان ۱۰میلیگرم تجویز میشود و در شبهایبعدی تدریج مقدار آن افزایش مییابد. درصورت نیاز در یک فاصله ۸ ـ ۶ هفتهایمقدار دارو را میتوان تا ۸۰mg/dayافزایش داد.
اشکال دارویی:
Tablet : 20 mg