دانلود كتب و نرم افزار دارويي
بخش های اصلی سایت
لیست موضوعات سایت
لیست مطالب براساس بازدید
آمار بازدیدها ، آنلاین ها و ...
موارد مصرف: ایندومتاسین برای کنترلدرد و التهاب متوسط تا شدید دربیماریهای روماتیسمی و اختلالات حادعصبی ـ عضلانی دیگر بهکار میرود.همچنین در درمان نقرس حاد، قاعدگیدردناک و برای بستن مجرای شریانی درنوزاد مصرف میگردد.
مکانیسم اثر: ایندومتاسین یک داروی ضدالتهابی قوی است که با مهار ساختپروستاگلاندینها اثر خود را اعمالمینماید. این دارو همچنین تحرک و انتقالپلی مرفونوکلئرها به ناحیه ملتهب را مهارمیکند.
فارماکوکینتیک: ایندومتاسین بعد ازمصرف خوراکی بخوبی و سریع جذبمیگردد. مصرف دارو همراه با غذا زمانجذب دارو را افزایش میدهد. در مایعاتبدن و از جمله CSF وارد میشود. دارومتابولیسم کبدی وسیع داشته و عمدت ازطریق صفرا دفع میگردد. نیمه عمر داروبهطور متوسط ۴/۵ ساعت است.
موارد منع مصرف: در بیماران با سابقهحساسیت به ASA یا دیگر داروهای ضدالهتاب غیر استروئیدی (NSAIDs)، دربیماران با زخم معده فعال و فرم شیاف آندر بیماران دچار هموروئید یا التهابراست روده و مقعد نباید مصرف شود.
هشدارها: ۱ ـ ایندومتاسین در افراد مسن،حالات آلرژیک، صرع، پارکینسون واختلالات روانی باید با احتیاط مصرفشود.
۲ ـ در مصرف طولانی مدت انجام معایناتچشم و خون توصیه میگردد.
۳ ـ در بیماران مبتلا به اختلالات کلیوی،قلبی، کبدی و نیز گوارشی با احتیاط مصرفگردد و در صورت بروز ضایعه یا زخم دردستگاه گوارش مصرف دارو قطع شود.
عوارض جانبی: اختلالات دستگاه گوارششایع است. تهوع و اسهال و گاهگاهیخونریزی و زخم گوارشی ممکن استبروز نماید. سردرد، گیجی، احساس سبکیسر و بندرت خواب آلودگی، اغتشاش یابیخوابی، تشنج، اختلالات روانی،افسردگی و سنکوپ، اختلالات خونی(بهویژه کاهش پلاکتها)، افزایشفشارخون و نیز افزایش قند خون، تاریدید، رسوب در قرنیه و نوروپاتی محیطیممکن است بروز نماید. مصرف دارو از راهمقعد ممکن است موجب تحریک ناحیه شدهو خونریزی گهگاه ایجاد نماید.
تداخلهای دارویی: ایندومتاسین با اثرکاهنده فشارخون داروهای مهارکنندهآنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین (ACE)،مقابله نموده و خطر بروز نارسایی
کلیوی و هیپرکالمی را افزایش میدهد.مصرف همزمان با داروهای ضد میکروبیاز دسته کینولونها، خطر بروز تشنج راافزایش میدهد. اثر داروهای سولفونیلاوره احتمالا توسط این دارو افزایشمییابد. ایندومتاسین دفع متوترکسات واحتمالا لیتیوم را کاهش میدهد. مصرفایندومتاسین به همراه سیکلوسپورین
و یا داروهای مدر خطر سمیت کلیوی راافزایش میدهد. ایندومتاسین با اثرداروهای مدر مقابله نموده، خطر بالارفتنپتاسیم خون را در صورت مصرفهمزمان با داروهای مدر نگهدارنده
پتاسیم افزایش داده و همراه با تریامترنگاهگاهی سبب کاهش عملکرد کلیهمیگردد.
نکات قابل توصیه: ۱ ـ مصرف این دارو فقطدر کودکانی توصیه میشود که بهداروهای با سمیت کمتر جواب نداده یا آنهارا تحمل ننمایند.
۲ ـ در افراد مسن خطر بروز عوارضجانبی مربوط به CNS بهویژه اغتشاششعور بیشتر است.
۳ ـ مصرف این دارو در کودکان توصیهنمیشود.
مقدار مصرف: ایندومتاسین از راه
خوراکی در بیماریهای روماتیسمی
۲۰۰mg/day ـ ۵۰ در مقادیر منقسم همراه
با غذا مصرف میگردد. در نقرس حاد۲۵۰mg/day ـ ۱۵۰ در مقادیر منقسم
و در قاعدگی دردناک تا ۷۵mg/day بهکارمیرود. شیاف ایندومتاسین بمیزان
۱۰۰ میلیگرم شبها و در صورت نیازهنگام صبح نیز استعمال میگردد. درمانترکیبی از فرم خوراکی و استعمالی باحداکثر تا میزان mg/day 200 ـ ۱۵۰ انجاممیشود.
اشکال دارویی:
Capsule : 25 mg
Tablet SR : 75 mg
Suppository : 50 mg, 100 mg
ممنون از سایت اموزنده و خوبتون امیدوارم شاهد موفقیتهای روز افزونتون باشیم