دانلود كتب و نرم افزار دارويي
بخش های اصلی سایت
لیست موضوعات سایت
لیست مطالب براساس بازدید
آمار بازدیدها ، آنلاین ها و ...
اغلب داروهای ضد سرطان اثراتکشندهای بر روی سلولها دارند. ایناثرات در اکثر موارد به سلولهای سرطانیمحدود نمیشود و سلولهای سالم را نیزشامل میشود. تمام داروهای ضد سرطانعوارض جانبی نسبت قابل توجهی دارند
و قبل از تجویز آنها باید منافع تجویز
ASPARAGINASE-BLEOMYCIN-BUSERELIN-BUSULFAN-CARBOPLATIN-CARMUSTINE-CHLORAMBUCIL-CHLORMETHINE-CISPLATIN-CLADRIBINE-CYCLOPHOSPHAMIDE-CYTARABINE-DACARBAZINE-DACTINOMYCIN-DAUNORUBICIN-DOXORUBICIN-EPIRUBICIN-
ESTRAMUSTINE-ETOPOSIDE-FLUOROURACIL-HEXAMETHYLMELAMINE-HYDROXYUREA-IDARUBICIN-IFOSFAMIDE-INTERFERON-LEUCOVORIN-LOMUSTINE-MELPHALAN-MERCAPTOPURINE-MESNA-METHOTREXATE-MITOMYCIN-MITOTANE-MITOXANTRONE-OCTREOTIDE-PACLITAXEL-REDNIMUSTINE-PROCARBAZINE-STREPTOZOCIN-TAMOXIFEN-THIOGUANINE-VINBLASTINE-VINCRISTINE-VINDESIN
آنها در مقابل عوارض جانبی و خطراتآنها در بیمار بخوبی ارزیابی گردد.
در مورد تجویز و مصرف همه داروهایضد سرطان باید به نکات زیر توجه
نمود:
۱ ـ داروهای تزریقی ضد سرطان باید درمحل خاصی برای تزریق آماده شده وتوسط افراد مطلع و آموزش دیده صورتگیرد.
۲ ـ هنگام تزریق داروهای ضد سرطان بایدنکات ایمنی (استفاده از دستکش، لباسمخصوص و عینک) رعایت شود و موادزائد حاصل از این داروها به طریق مطمئندور ریخته شود.
۳ ـ زنان باردار باید از تماس با این داروهااجتناب نمایند.
۴ ـ با توجه به اینکه مقدار مصرف اینداروها دائم در حال تغییر است وبرنامههای درمانی متفاوتی از تلفیقداروهای ضد سرطان در درمانسرطانهای مختلف وجود دارند مقادیرمصرف هر داروی ضد سرطان در اینکتاب باید به عنوان الگوی کلی در نظرگرفته شود و برای اطلاع از مقدار دقیقمصرف هر دارو باید به آخرین مقالات وکتب تخصصی انکولوژی مراجعه شود.
۵ ـ در بسیاری از موارد عوارض جانبیداروهای ضد سرطان اجتنابناپذیر بودهو میتوان به تناسب شدت این عوارضمقدار مصرف دارو برای هر بیمار را تعیینکرد.
۶ ـ داروهای ضد سرطان در اغلب
موارد باعث تضعیف مغز استخوانمیگردند که هنگام مصرف توأم آنها باسایر داروهای مضعف مغز استخوان و یارادیوتراپی باید به این نکته توجه
کافی داشت.
۷ ـ اکثر داروهای ضد سرطان باعثتضعیف سیستم ایمنی بدن بیمار میشوندکه این امر ممکن است باعث ایجاد و یاگسترش عفونت شود. این بیماران باید ازانجام واکسیناسیونهای ویروسی و یاتماس با افرادی که بیماریهای عفونیدارند و یا افرادی که به تازگی واکسینهشدهاند خوداری نمایند.
۸ ـ تعدادی از داروهای ضد سرطان باعثافزایش اسیداوریک خون میشوند کهممکن است منجر به ایجاد رسوبکریستالهای اسیداوریک در کلیه شود.این قبیل بیماران باید آب کافی مصرف کنندو ممکن است به تجویز داروهایی مثلآلوپورینول نیز نیاز داشته باشند.
۹ ـ داروهای ضد سرطان ممکن است باعثایجاد تهوع و استفراغ شدید شوند، لذااستفاده از داروهای ضد تهوع و استفراغدر اغلب بیماران ضروری است.
۱۰ ـ اغلب داروهای ضد سرطان تراتوژنهستند و مصرف آنها در زنان باردار،بخصوص در سه ماهه اول بارداری، بایدبه دقت بررسی شود.
۱۱ ـ نشت داروهای ضد سرطان بهبافتهای اطراف در هنگام تزریق وریدیمیتواند باعث ایجاد آسیب شدید به اینبافتها گردد. درد، التهاب و قرمزی درمحل تزریق میتواند نشانه نشت داروهاباشد.
داروهای ضد سرطان را با توجه بهمکانیسم اثرشان میتوان در چند
دسته اصلی تقسیمبندی کرد. مهمتریندستههای داروهای ضد سرطان عبارتهستند از آلکیله کنندهها (مانندسیکلوفسفامید، نیتروژن موستارد وکلرامبوسیل)، آنتی بیوتیکهای سمی برایسلول (مانند دکسوروبیسین،دانوروبیسین و داکتینومایسین)، آنتیمتابولیتها (مانند متوترکسات،فلوراوراسیل و مرکاپتوپورین)،آلکالوئیدهای وینکا (مانند وینکریستین ووینبلاستین) و آنتاگونیستهایهورمونها (مانند تاموکسیفن). سایرداروهای ضد سرطان مکانیسمهایاختصاصی خود را دارند و در ایندستهبندیها قرار نمیگیرند.