دانلود كتب و نرم افزار دارويي
بخش های اصلی سایت
لیست موضوعات سایت
لیست مطالب براساس بازدید
آمار بازدیدها ، آنلاین ها و ...
تلفنهای همراه در حال حاضر بخش ضروری از مخابرات پیشرفته هستند و در بسیاری از کشورها بیش از نیمی از مردم از این تلفنها استفاده میکنند و این بازار به سرعت رو به رشد است.
تا پایان سال ۲۰۰۹ تعداد اشتراک تلفن همراه سراسر جهان ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مورد تخمین زده شد. در برخی از نقاط جهان تلفنهای همراه مطمئنترین و یا تنها تلفنهای موجود هستند. با توجه به شمار زیاد کاربران این سیله ارتباطاتی، بررسی و کنترل هر نوع تاثیر احتمالی آن روی بهداشت عمومی بسیار حائز اهمیت است.
تلفن همراه به وسیله انتقال امواج رادیویی و از طریق شبکهای از آنتنهای ثابت موسوم به ایستگاههای پایه ارتباط میگیرند. امواج فرکانس رادیویی، میدانهای الکترومغناطیسی هستند و برخلاف پرتوهای ایکس و گاما نمیتوانند پیوندهای شیمیایی را شکسته و یا منجر به ایجاد یونها در بدن انسان شوند. با این وجود فردی که از یک تلفن همراه در فاصله ۳۰ تا ۴۰ سانتی متری از بدن خود (مثل استفاده از hands free) استفاده میکند، در مقایسه با شخصی که گوشی را مستقیم کنار گوش خود قرار میدهد، کمتر در معرض میدانهای مغناطیسی در فرکانس رادیویی قرار میگیرد.
به این ترتیب توصیه میشود هنگام مکالمه، تلفن از سر و بدن دور نگه داشته شود. بعلاوه میتوان با محدود کردن تعداد دفعات و طول مکالمات میزان تماس با این وسیله را کاهش داد. از سوی دیگر از آنجا که در بیمارستانها و فرودگاهها ممکن است سیگنالهای فرکانس رادیویی با ابزار الکتریکی پزشکی خاص و سیستمهای ردیابی تداخل پیدا کند، لذا اغلب استفاده از تلفنهای همراه در این اماکن ممنوع است.
به گزارش سایت سازمان جهانی بهداشت، طی دو هفته گذشته بررسیهای زیادی برای ارزیابی این که آیا تلفنهای همراه خطری بالقوه برای سلامتی دارند، انجام شده است ولی تاکنون هیچ آثار نامطلوبی بر روی سلامت در ارتباط با کاربرد تلفن همراه به اثبات نرسیده است.
در این گزارش در رابطه با عوارض کوتاه مدت استفاده از تلفن همراه آمده است: گرم شدن بافت بدن ساز و کار اصلی اثر متقابل بین انرژی فرکانس رادیویی و بدن انسان است. بخش اعظم انرژی فرکانسهای تلفن همراه توسطی پوست و دیگر بافتهای سطحی جذب میشود که پیامد آن افزایش اندک حرارتی در مغز یا هر عضو دیگر بدن است.
تا به حال مطالعات هیچ مدرک مستدلی دال بر آثار نامطلوب تماس با میدانهای فرکانس رادیویی بر سلامت، در سطوح پایینتر از امواجی که سبب گرم شدن بافت میشوند، نشان ندادهاند. در عوض مطالعات دیگر آشکارا نشان میدهند که وقتی رانندگان در حین رانندگی از تلفن همراه استفاده میکنند خطر آسیبهای ناشی از تصادفات رانندگی افزایش مییابد.
بنا براین گزارش، تحقیق همهگیر شناسی در زمینه آزمایش احتمالی خطرات بلندمدت پرتوگیری از فرکانس رادیویی بیشتر به دنبال یافتن ارتباط بین تومورهای مغزی و استفاده از تلفنهای همراه است اما از آنجا که بسیاری از سرطانها تا سالهای زیاد پس از روشهایی که منجر به تشکیل تومور سرطانی میشوند، قابل تشخیص نیستند و از آنجا که تلفنهای همراه تا پیش از اوائل دهه ۱۹۹۰ به طور گسترده استفاده نمیشدند لذا در حال حاضر بررسیهای همهگیرشناسی فقط میتوانند سرطانهایی را ارزیابی کنند که در دورههای زمانی کوتاهتر آشکار میشوند اما نتایج آزمایشات در حیوانات همواره نشان داده است که خطر ابتلا به سرطان در صورت تماس بلند مدت با میدانهای فرکانس رادیویی افزایش پیدا نمیکند.
کاربرد روزافزون تلفنهای همراه و نبود اطلاعات درباره استفاده از این وسیله طی دوره زمانی بیش از ۱۵ سال، در حالی که افزایش خطر تشکیل تومورهای مغزی از دادههای فعلی به اثبات نرسیده، لزوم انجام مطالعات بیشتر روی کاربرد تلفن همراه و خطر بروز سرطان مغز را تایید میکند.
سرویس بهداشت و درمان ایسنا